Tänk att man kan bli så bubblande lycklig för två kubikmeter jord. Det är nästan så att jag vill krypa in i den där jorden och riktigt spreta med fingrarna. Den doftar så gott! Mmm …
Det var knappt att jag iddes ringa för att fråga champinjonodlaren om jord. Allt är ju fruset. Men i går slog jag numret och visst fanns det jord – tinad och brunnen, välgödslad och fantastiskt jordförbättrande.
I kväll efter jobbet körde vi dit, maken och jag. Och kom hem med ett helt flak champinjonjord. Dessutom frågade bonden om vi ville titta på odlingarna och det ville vi så klart jättegärna. Så fint med alla små hattar mot den svarta jorden. Dessutom fick vi med oss en stor påse hem och jag passade på att boka in en intervju till ett personporträtt.
Nu har jag en omelett i ugnen och väntar på att vattnet ska koka in i svampen. Snart blir det finfin middag med priskorv och ugnsomelett med gräddstuvade, riktigt närodlade, champinjoner. Lyx!
5 april 2013
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)