19 juni 2012

Inte bara harungar ...

Det går lite så där för mig just nu. Harungen har inte tuggat i sig något mer (peppar, peppar), men det beror kanske mest på att vi har ställt alla godsaker i växthuset och endast har övre delen av stalldörren öppen.

Men så är det de tre busiga skatungarna som drar och sliter och rör med sina näbbar i allt. I söndags satte jag ut 25 finfina majsplantor som har fått växa i rootrainers. Jag var så nöjd när jag gjorde hål med lökjärnet och stoppade ner plantorna i mitt sedan en vecka rensade, luckrade och välgödslade land. Och vad hittar jag när jag kommer hem efter jobbet i går? Uppdragna majsplantor med rötterna torkande i solgasset. Blasten var helt orörd, men slokade förstås.

Suck. Snabbt som ögat grävde jag ner dem i landet igen och vattnade sedan länge och väl. Nu håller jag tummarna för att rötterna inte ska ha tagit allt för stor skada och för att det inte är samma visa igen när jag kommer hem i kväll. Maken har visserligen satt majsen i fängelse, men små bovar brukar ju kunna vara förslagna.