20 februari 2011

Äntligen en stjärtmes

Jag kan inte låta bli att lägga ut en fågelbild (fortsätter att hävda att fåglar är vinterns blommor i trädgården).

Förra vintern hade vi gott om stjärtmesar, men den här har vi mest haft domherrar på besök och någon enstaka steglits. Men så i dag äntligen – en stjärtmes. Hoppas den kommer tillbaka i morgon och har tjocka släkten i släptåg!

Yrvaken dahlia

Jag har tillbringat större delen av förmiddagen i boden. Penséer har skolats om, liksom kronärtskockor och luktärter – jag lovar, jag har varit försiktig med rötterna.

Upptäckte att en av mina dahlior har börjat växa. När det var dags att ta upp dem i höstas, planterade jag genast om knölarna i krukor med planteringsjord. Det verkar ha fungerat bra. Har tittat till några av rötterna och de har sett finfina ut. Fast jag tänker inte ropa hej än. Men den här har uppenbarligen klarat sig och bestämt sig för att solen utanför fönstret betyder vår.

Mitt på förmiddagen tog jag en paus i omskolningen och åkte en sväng på längdskidorna. Tröjan blev kvar inomhus och när jag kom tillbaka hade kissen backat in och lagt sig. Skönt med uppvärmd tröja – boden håller trots allt inte mer än sex grader.

Kallt, kallare, kallast

Hur kan det vara så kallt? 23,6 minusgrader! Burr!! Tur att jag ställde elementet i boden under dörrhandtaget. I går gick det knappt att få upp och när jag väl kom in i boden så var vredet täckt med is. De sex plusgraderna där inne i boden känns riktigt härliga i jämförelse. Och växterna har ju 14 grader inne i tunneln.

Men jag ska inte klaga. Den är dagen förra året var det också riktigt kallt, men inte alls lika soligt och stilla.