11 februari 2015

Drömmer om ett inomhusland

Jag sitter i en för ovanlighetens skull rätt så kall vinterträdgård. Trodde att termometern visade fel när det stod elva grader i morse, men värmesystemet hänger nog inte riktigt med när det är flera plusgrader utomhus dagtid och går ner till fem minus om natten. Det är till och med frostrosor på några av rutorna.

Jag har det dock varmt och skönt under ett duntäcke i solen. Brasan vill jag inte tända eftersom det ändå kommer att vara 30 grader när inne framåt lunch.

Egentligen skulle grannen på andra sidan skogen komma och fika, men hon sitter i sin egen soffa och är lika förkyld som jag. Vet inte vilken förkylning i ordningen det är den här vintern. Det har minst sagt varit segt att jobba i veckan, så en ledig dag känns välkommet.
  För tillfället fantiserar jag om ett trädgårdsland här inne. Inte något stort, men kanske som en halv pallkrage. Om jag bara kunde hitta en bra plastlåda i lagom storlek så kanske jag kunde få maken att bygga en träram till den så att det blir snyggt. Den får stå på ben. Sedan kunde jag börja riktigt tidigt med sådd av sallat, rädisor, dill och gräslök. Låter det inte underbart trevligt?

Just nu kliar det lite extra i fingrarna eftersom jag har läst ”Lilla Grönsakslandet” av Bella Linde och Vanja Sandgren och som kommer ut i mars. Den är tänkt till barn. Jag hade kanske inte blivit överlycklig om jag hade fått den när jag var liten, men när jag var nybörjare i trädgården skulle jag ha jublat. Boken är så pedagogisk att jag skulle ha fattat en hel del betydligt tidigare. Tror faktiskt att jag kommer att bläddra i den då och då för att bli påmind om ett och annat.

Fler nya böcker är på gång och det ska bli så roligt att få recensera dem i Lindas täppa. I år ska jag dessutom försöka vara smart och läsa böckerna när de kommer och inte samla på hög så att det blir ett oöverstigligt berg av böcker som ger dåligt samvete.