Från en av vistelserna hos henne – maten där är magiskt god ;) − har jag ett av mina favoritrecept som jag gärna hackar ner en chili i. Jag gjorde pannan senast nu i veckan och tänkte att fler kanske vill äta den här goda och snabblagade rätten.
Shaeens räkpanna
Hacka en stor gul lök i halvstora bitar.Fräs löken mjuk i rapsolja och smör.
Salta och krydda med 1 ½ tsk curry.
Skär en röd paprika i små bitar och hacka en chili. Blanda ner i löken.
Häll i en påse lotuswok (vilka wokgrönsaker som helst går bra, men jag älskar lotusrot).
Pressa i två vitlöksklyftor.
Rör ner 2 dl crème fraiche och låt det puttra in lite grann.
Skär en liten burk ananas i små bitar och lägg i – eller ännu hellre, använd färsk ananas.
Häll i ordentligt med skalade räkor. Jag brukar ta ungefär tre hekto. Räkorna ska bara ligga i så att de precis blir varma. Pannan ska helst inte koka sedan räkorna lagts i.
Servera med asiatiskt ris.