8 december 2013

Vinterträdgårdens baksida

Bilden visar vinterträdgårdens baksida. I går, precis före skymningen, spelade solen ett spratt med fåglarna och inom loppet av tio minuter flög både en blåmes och en gråsiska in i var sin ruta. Blåmesen blev liggande i snön med benen i vädret och gråsiskan såg helt normal ut men rörde sig inte.

Jag har märkt att de små oftast ”bara” blir omtöcknade, men att de verkar frysa ihjäl innan de hinner kvickna till. Blåmesen höll jag i handen en stund, men satte den sedan på ett hushållspapper i soffan. När den började putsa sig och inte brydde sig ett dugg om att den satt en decimeter ifrån ett monster, så insåg jag att den definitivt inte var redo för att bli utsläppt. Då fick den sitta en stund i duschkabinen tills den visade tecken på att vilja flyga.

Jag hann inte mer än släppa blåmesen förrän gråsiskan dundrade in. Den var lugnare och fick sitta i kabinen lite längre. Den hade ingen lust att lämna mitt finger när jag försökte få den att flyga vidare. Blev lite orolig då, men till slut flög den i väg och verkade tack och lov hur pigg som helst.

Hoppas att det går bra för dem och att inga fler olyckor inträffar i dag när det är så kallt. -12,2 just nu. Burr!