16 april 2014

Jag fick påsklov!

I måndags kväll plockade Lotta ”Vid Vätterns strand” och jag ramslök. Om det inte hade varit för henne så hade jag trott att det var späda liljekonvaljblad, men nix – en vild sorts lök som är så god! Kände mig som en kanin när jag åkte hem och inte kunde sluta äta – blev alldeles grön på tungan.

Kvällen var oerhört vacker ända tills vi satte oss i bilen – då började regnet plötsligt att vräka ner och efter skuren bildades en regnbåge som började i vattnet och slutade på en åker framför en lada. Trots att vi såg hela regnbågen och båda nedslagen så hittade vi dock inte någon tunna med guld.

Det doftade så gott efter regnet, nästan som sommar. Väl hemma sjöng taltrasten likt en näktergal medan den nästan fulla månen klättrade allt högre på kvällshimlen.


Nu har jag påsklov. Jag har just vinkat hej då till lunchgästen som bjöds på fisk- och musselsoppa med färskpotatis och ramslök – jag bara stoppade i lite som jag tyckte och det blev så gott!

Jag är så överlycklig över påsklovet. Hade inte en aning om att jag skulle få långledigt över påsken, så det kom som en överraskning i slutet av förra veckan. Sex dagar att bara njuta.

Och det här är väl påskigt? Att kunna torka lakan i en dunge med vitsippor – våren är så vacker att jag nästan smäller av.

Nu försöker jag bestämma mig för om jag ska ta itu med något i trädgården eller om jag helt enkelt ska krypa in i ett soligt hörn i lä och bara njuta av livet.

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Förändring”.