3 april 2016

Levande krusbär och vårstädning


I dag hade jag ingen jättelust att ta itu med trädgården. Jag ville dock vara ute och visste inte riktigt vad jag skulle göra i stället. Började med att ta itu med den uppstammade krusbärsbusen som jag hade tänkt skulle få frysa ihjäl i vinter. Förstår inte hur den lyckades överleva i en liten oisolerad kruka. Men det gjorde den. Nu är den beskuren, omplanterad och uppställd intill frukostbänken. Eftersom den envisas med att leva så blir det till att försöka hitta ett sätt att bekämpa de gröna larverna som åt upp alla blad i somras. Någon som kan tipsa om effektiva metoder?


Innan jag gick in för att äta lunch rensade jag den långsmala rabatten där vi har rosa löjtnantshjärtan och skvätte aska både där och i andra rabatter. Dessutom fyllde jag näckrostunnan med vatten, snyggade till näckrosen och gav den näring. Den har redan stora knoppar, så det är på tiden att den får komma ut.


Jag hade inte tänkt gå ut igen, men efter lite mat och en tupplur förvandlades jag till en duracellkanin. Fler växter beskars och planterades om, krukor blev diskade och boden städad och grundligt dammsugen. Nu är det så fint där inne att jag nästan vill släpa in grannarna för att visa hur prydligt det blev.