2 februari 2020

Heldag i trädgården


Jag älskar min värmeväst! Tack vare den har jag kunnat vara ute i trädgården hela dagen utan att frysa. Så underbart härligt! Solen har visserligen strålat från klarblå himmel, men det har inte varit mycket över nollan ute och det har blåst friskt. Nu är jag alldeles rödblommig och så trött att jag skulle kunna somna för natten trots att klockan inte ens har hunnit slå halv sju.

Nu är min törnrosarabatt ordentligt rensad, rosorna föryngringsbeskurna och gödslade. Ja, jag vet att det är januari, men det är nu jag har lust. Dessutom är bladknopparna stora.

All vissen kattmynta runt kattgården är bortklippt. Jag har klippt ner all risig klematis, rensat rabatten runt äppelträdet Fredrik och klippt ner alla smultron. En bukettspirea åkte med av bara farten. Även hortensian fick sig en omgång – där kan vi prata om stora bladknoppar!

En försvarlig mängd maskrosor är uppdragna och några fasligt pigga stånd med nässlor. De hämnades tyvärr, så nu bultar och sticker det på knogarna trots att jag hade handskar på mig. Jag har även rensat runt mina stockrosor och klippt ner de vissna blomställningarna.Det blev också ett sista rens kring brunnen där min lockfågel nu nästan är helt dold bland alla kattskallar och mindre stenar. Här har jag hittat väldigt många pigga åkersniglar, samlingar av ägg, förfärligt tjocka ”rep” av kvickrot och små skott av kirskål. Allt är bortrensat och nu ska minst dubbla lager med markduk läggas på plats med snigelmedel både under och ovanpå innan stenarna får komma tillbaka.

Så skönt! Jag har fått en alldeles fantastiskt start på odlingsåret 2020. Nu önskar jag bara att det vore söndag i morgon också …