21 april 2013

Hornborgasjön tur och retur

I går eftermiddag åkte maken och jag till Hornborgasjön. Vi var där både en stund på seneftermiddagen och i skymningen. Tranorna var ju förstås roligast att se, men sångsvanarna var vackrast.
En granne vi umgås en del med har just skaffat radhus i Varnhem, då hon veckopendlar dit. Ett litet, men fint samhälle med underbar klosterkyrka.
I morse klev vi upp klockan fem och åkte till Trandansen en sista gång. Fem minus, vindstilla och en fantastisk soluppgång som genast började värma.
På vägen hem stötte vi på den här alpackan mitt ute på en skogsväg. Den stod mellan två hägn och var nog ute på en egen liten tur.
Vi stannade till i Klanghamn. Trodde ju inte att fiskeboden skulle vara öppen klockan nio en söndagsmorgon, men jo visst. I kväll blir det rökt sik till middag.
Min barndom finns i Igelbäcken på andra sidan Vättern. Vi seglade ofta dit när jag växte upp och masugnen på bilden betyder oerhört mycket för mig. Älskar den här platsen.
Mina föräldrar har åkt husbil sedan i onsdags och visade sig vara på väg hem från Hornborgasjön de också. Vi träffades för en fika vid Hammarsundet. Åh, så jag längtar efter sommaren och förhoppningsvis en och annan segeltur.

Eftermiddagen har ägnats åt trädgården. Jordgubbar har satts i krukor, potatisar har lagts i svarta hinkar, fler fröer har såtts och näckrosen har fått flytta ner i sin zinkbalja och står nu i växthuset. Kommer nog att somna rätt så ovaggad i kväll.