21 juli 2010

Nu ska dillen bära krona

När månen ser ut så här, då vet man att det snart är dags att skörda dillkronor till kräftkok. Lite småskakig blev den visst. Kan nästan tro att den har tjuvstartat med kräftskiveriandet.

Förtjusande upptäckt

Här går jag omkring och tror att maken ligger i solstolen med en bok över näsan. Och så upptäcker jag att han far runt som ett skållat troll och gräver upp maskrosor ur gräsmattan. Förtjusande!

Collarette Dandy

I vintras sådde jag två olika sorters dahlior. Fantasia och Collarette Dandy. Trädgården är full av fantasior, men av den senare sorten blev det bara en. Hon växte bra i början, men sedan stannade hon av totalt och lät sig bli omväxt av fantasiorna.

Collarette bor i en kruka i växthuset och har äntligen vecklat ut sin första blomma. Stor är hon inte, men desto vackrare. Vet inte om hon är får en knöl eftersom det stod sommardahlia på fröpåsen, men jag hoppas.

Nästa år tänker jag försöka på nytt med den här fina sorten. Kanske borde jag sätta ett par fröer redan nu och hoppas att de blommar i höst.

PS! När jag tittar den nedre bilden så inser jag en sak: toppning av småplantor är viktigt. Det är någonting som har börjat gå upp för mig nu när jag har en massa högväxta dahlior i trädgården. Ska se till att komma ihåg det till nästa säsong.