4 maj 2014

Egyptens gräshoppor

I går hade jag tänkt greja i trädgården lite längre än vad jag gjorde, men fixandet fick ett abrupt slut när det hastigt blåste upp till storm och åkern plötsligt såg ut som en svärm av Egyptens gräshoppor. Jag är så glad att jag hade varit inne och stängt till vinterträdgården bara tio minuter innan och att vädringsluckorna i växthuset hade hunnit stänga.

Men innan jordstormen hann vi med en hel del. Häromdagen fick jag en leverans från Spezialplant med annorlunda vitsippor och ett par olika sorter porslinsanemon. De är nu nedgrävda. Dessutom har jag rensat en del ogräs och tagit hand om fler växter i boden. Jag lyckades också sätta snarskank på mig själv och fick handen full med stickor när jag föll till marken.

Det blev också en rejäl kruktvätt – jag som hade slut på krukor att tvätta för bara ett par veckor sedan hade lyckats fixa ett nytt gäng. Dessutom hittade vi bortglömda krukor när kompoststationen gjordes i ordning. Maken har muttrande grävt ett solrosland framför kompoststationen och dessutom planterat en stor tuva med kajp som jag fick av en kollega och en rejäl klump med dagliljor som en före detta kollega hade med sig förra veckan.

I dag hoppas jag på mindre blåst och lite varmare temperaturer. Det finns mer som behöver flyttas, planteras och sås.