26 maj 2013

Besök hos en bloggvän


Vilken mysig dag! Den började med solsken och ett besök hos Lotta med bloggen Vid Vätterns strand. Jag tror att det är drygt ett år sedan vi upptäckte varandras bloggar och så småningom kom vi på att vi inte bor så långt ifrån varandra. Inte mer än några mil i alla fall. Jätteroligt att få träffa henne, hennes man och deras ljuvliga berner sennen-valp Russan som nästan klättrade in i bilen när jag öppnade för att kliva ur. Tack för besöket, Lotta, och för den jättegoda kakan!

När vi hade fikat och tittat på trädgården, så följde jag med Lotta till Erlunda plantskola som jag skulle ha besökt för länge sedan om jag hade förstått var den ligger. Den är minst sagt gömd på en gård och jag vet inte om jag hade varit modig nog att köra in där om inte Lotta hade varit med. Ett sådant där gammalt mysigt ställe som inte annonserar eller ens har en skylt som visar vägen, men som folk hittar till genom mun till mun-metoden. Jättefina växter! Kommer definitivt att åka dit igen.

När jag hade sagt hej då till Lotta blev det en tur till ytterligare ett par plantskolor innan jag åkte hem och planterade om den sista sådden med chilisar som hittills har bott inomhus i odlingsmackapären. Ska bli spännande att se vad det blir av de små liven.