2 oktober 2016

Höstfint i trädgården


Det har blåst och blåst och blåst. Just därför var det extra härligt att vakna till en solig och stilla morgon. Fast jag hade gärna sovit lite längre. Vaknade strax efter sju av att någon knackade på sovrumsfönstret. Trodde först att det kanske var en granne, men sedan förstod jag att det var en fågel som ville göra oss uppmärksamma på att mataren med solrosfrö behövde fyllas på.

Efter lunch somnade jag i hängmattan. Så härligt! Därefter skulle jag bara ta ett litet varv i trädgården. Max en kvart. Men som så ofta blev det liiiite längre än så. Fyra timmar senare hade jag hunnit rensa bort allt överblommat i rabatterna, klippa det som var visset i blomkrukorna och vattna med epsomsalt, städa boden och göra i ordning borden som pelargoner och fuchsior ska övervintra på. När jag ändå var igång passade jag på att snygga till lite i växthuset och diska krukor.

I morse var det inte mer än 4,5 grader ute. De närmaste tre nätterna ska bli ännu kyligare, så nu har jag lagt fleecefiltar över planteringar som inte går att flytta och ställt in krukor och amplar jag är extra rädd om i växthus och övervintringsbod. Det ska bli väldigt "spännande" att se vad termometern visar för gradtal när jag vaknar i morgon bitti.