20 februari 2014

En riktigt fin trädgårdsbok

Jag sitter i sängen och skriver korta bokpresentation-
er till trädgårds-
böcker ska säljas under bokrean. Blir alldeles förskräckt över hur billigt finfina och riktigt nya böcker reas ut. Jag vet ju att det är så, men stackars författare som har lagt ner hela sin själ i arbetet!

Jag har fått välja ut mina favoriter ur en bokkatalog till ett jobb som ska gå i tidningen, men där finns inte den bästa boken. Den säljer Adlibris på sin bokrea och jag funderar allvarligt på att köpa ett ex eller två, trots att jag redan har boken. Skulle vilja ha en bok att släpa runt på i trädgården och som jag kan lämna kvar i växthuset. Jag skulle också vilja ge bort ett ex till någon trädgårdsälskare som skulle bli glad för en riktigt fin trädgårdsbok. Jag har bara inte kommit på vem än.

Boken heter ”Året i köksträdgården” och är skriven av Tyra Hallsenius Lindhe. Ska jag vara ärlig så läser jag inte så mycket i den – läste den från pärm till pärm när den var ny. Jag är bara så vansinnigt förtjust i det gummiaktiga omslaget, de fantastiskt bilderna och den urtjusiga layouten. Finare än så här kan det knappast bli.

Nu ska jag lägga ner för i dag och kolla på "En plats på landets" reportaget från Storbritanniens största vitlöksfarm på Isle of Wight. Skulle bra gärna vilja veta var jag kan hitta frö till elefantvitlöken de pratar om och ska tillaga.