14 oktober 2013

Längtar och väntar

Det börjar kännas lite jobbigt med bygget. Jobbigt för att jag längtar på pass tills det är klart. Jag vet ju egentligen att det knallar på i rätt bra tempo, men för tillfället ser det inte ut att hända så mycket. Plåtslagaren har varit här och gjort något – jag vet faktiskt inte vad. Men det gjorde att maken i helgen kunde lägga takpannor där vinterträdgården fasas ihop med huset.

Jag tror också att plåtslagaren har satt upp hängrännor och levererat stuprör. Maken har i alla fall kapat och monterat stuprör. Vi har bestämt hur elen ska dras, var spottarna ska sitta och i veckan kommer det förhoppningsvis en elektriker. Vi har också bestämt vad vi ska ha för väggpanel, men den kan inte sättas upp förrän glasväggarna kommer och det dröjer nog åtminstone tre veckor till. Eller fyra. Dessutom måste det gå minst två månader innan vi kan lägga klinker. Klinker ska vi försöka titta på i veckan.

MEN taket är på plats sedan lite drygt en vecka och vi har beställt en braskamin och lyckats komma överens om exakt var kaminen ska stå och hur skorstenen ska vinklas. Vi har också insett att vi inte pratar samma språk och att vi inte är så tydliga när vi kommunicerar med varandra – tur att det finns papper så att man kan rita sig fram till det man menar!(När det väl kommer till kritan så inser vi oftast att vi faktiskt menar ungefär samma sak.)

Det som också har hänt är att maken har lagt båda terrasserna och gången framför vinterträdgården. I går eftermiddag premiärfikade vi med ett par grannar på ”stora terrassen”. Och så har vi köpt en matsalsbord som ska stå på logen hos grannen på andra sidan skogen − eftersom bordet är för stort för att det ska gå att lirka igenom luckan upp till vår vind. Stolarna klarar vid dock av att härbärgera här hemma. Som sagt … jag vill flytta in i går.