22 april 2011

En fin dag

En lång och fin dag går mot sitt slut. I morse kom käraste grannen förbi med ankägg som tillsammans med nypressad juice blev en finfin frukost i växthuset.

Hann med rätt mycket trädgårdspyssel på förmiddagen. Bland annat har alla broccoli-, broccolo- och blomkålsplantor skolats om. Och så sådde jag de sista blomsterfröerna medan taltrasten drillade som en halv näktergal.

Efter en eftermiddag hos mina föräldrar har vi nu avslutat dagen i trädgården. Tänk att kunna sitta ute och äta i t-shirt medan solen går ner. Fantastiskt. Förra året var det bara några få grader varmt den här dagen och nu känns nästan som full sommar.

Vassa törnen

Så där, då är rosorna klippta. Det var allra första gången jag beskar rosor, och det gick galant tack vare Håkan Gidestrands lättförståeliga beskrivning.

När jag har köpt rosor har jag främst valt sort utifrån utseende och doft. Ska jag ha en ros, så ska den dofta som en ros. Men i dag har jag bestämt att ytterligare en sak ska få spela roll när jag väljer sort – taggarna. Hädanefter ska jag vara noga med att inte köpa rosor med långa, tätt sittande taggar. Min Alba Maiden Blush är definitivt inte så timid som namnet låter påskina!

Fast just i dag känns det rätt passande med vassa törnen.

Underbara morgon