6 oktober 2013

Wexthuset och Zetas

I somras fick jag frågan om jag ville följa med till butiken Wexthuset i Södermanland. Det ville jag gärna, men det bestämda datumet strulade till sig och även nästa datum brann inne på grund av sjukt resesällskap. Vi bestämde i går som nytt datum, men i fredags eftermiddag upptäckte vi att Wexthuset stängde för säsongen i augusti. Vilken besvikelse! Jag ringde ändå och frågade och blev så glad och tacksam när vi var välkomna i alla fall.

Själva besöket var ännu mera positivt. Lena som har Wexthuset är supertrevlig och visade oss hela trädgården, kallväxthuset och varmväxthuset med alla pelargoner hon odlar. Dessutom fick vi hälsa på hennes fina, väldigt stora höns. Jag föll pladask för en liten doftpelargon och fick med mig en kruka med rotade sticklingar hem utöver alla pluggbrätten och övrig odlingsutrustning som jag hade spanat in på förhand. Tyvärr fanns inte jättelysröret som jag framför allt var ute efter hemma, men det lovade hon att skicka till mig – fraktfritt. Vilken service!

Vi kommer definitivt att åka tillbaka i vår när trädgården börjar blomma, för det här blev en favoritutflyt. Och när vi ändå var ”så långt hemifrån” passade vi på att äta lunch Zetas – tänk om man kunde komma över receptet på den champinjonsoppan. Det är så roligt trädgårdsutflyter! Längtar redan till nästa.