31 juli 2012

Månsken och kamerastrul

Åh, vilken fin måne! Tassar ut barfota på terrassen med kameran i högsta hugg. Preciiis när jag har kommit på hur lång slutartiden ska vara och att det nog vore snyggt att tända ljuskronan i växthuset, så tar batteriet slut.

In efter gamla kameran för ett nytt försök. Halkar i väg i det daggvåta gräset för att tända ljusen i kronan och så tillbaka till terrassen för att ratta in rätt kamerainställning. En bild kvar. Suck! Och inte vågar jag ha ljuskronan tänd så lång stund som det skulle ta att gå igenom bilder och radera − ljusen är lite för nära vinrankorna för det.

Men rätt mysigt blev det i alla fall. Fast jag borde ha tagit på mig skor. Har tio små isbitar som nu ska krypa ner under duntäcket med en riktigt varm vetekudde. Natti, natti!

Ett levande smycke

I går kikade grannen och jag på min kamera. Han är väldigt duktig på fotografering och hjälper gärna till när jag kör fast – det är så mycket funktioner att jag blir alldeles snurrig. Tycker att de flesta verkar göra samma sak och förstår inte riktigt när jag ska använda vad. Rätt som det var hittade vi en fin fotomodell som vi bara var tvungna att fotografera. Vilken tuff liten rackare. Ett riktigt smycke för trädgården, tycker jag som gillar småkryp. Lade ut bilden på Facebook och fick nästan genast till svar att det är en björnspinnare. Blev riktigt imponerad av att någon visste det.