7 maj 2012

Ett stort lass med jord

Så där, nu är jorden hemkommen. Och det luktar champinjoner, fniss.

Billig och bra jord

Tjohoo!!! Jag har just köpt billig och bra jord. En bekant tipsade mig om en champinjonodlare som inte bor mer än ett par mil från mig. Champinjonjord ska tydligen vara riktigt bra att odla i. Får köpa en kubik jord för 200 kronor (50 kronor av dessa är för lastningen). Måste säga det igen, tjohoooooo :)

Massor av chili

En chili var vad jag skulle ha i år. En endaste liten planta hot lemon, eftersom en kompis make skickade fröer till mig. Men hallå, vad hände egentligen? Plötsligt står jag här med inte mindre är nio olika sorters chili som jag egentligen inte alls har plats för, men som jag verkligen ser fram emot att få se blomma och ge frukt – jag som inte ens är särskilt förtjust i chili.

Som sagt, det började med hot lemon. Sedan sådde jag frö till white fire, eftersom den plantan dog före blomning förra året. På Aruba kunde jag inte låta bli att köpa en påse frö till red hot cayenne. Och så när jag kom hem fick jag en chilifrukt från svärfars födelsedagsbuffé. Den chilin kallar jag red bitch, eftersom den är röd och bränner till något alldeles enormt i munnen. Trevligt nog fick jag fröer skickade till mig från snälla bloggläsaren Christine. De sorterna heter aji mono, aji amarillo och peruansk rocoto. På Nordiska trädgårdar kunde jag inte motstå en planta bhut jolokia och så i går, på Jättegrönt, fick jag se en fin planta Chocolate Scotch Bonnet som tiggde om att få följa med hem.