14 april 2010

Vill bli som snigeln

Jag har just läst boken ”Slow gardening – lustfyllda projekt för den medvetna odlaren” av Alys Fowler. Jag har verkligen längtat efter den boken, men blev först väldigt besviken. Trodde att tyngdpunkten skulle ligga på just slow, men det var egentligen bara vad förordet handlade om. Resten är en helt vanligt trädgårdsbok för den som vill börja odla.

Jag lade ifrån mig boken och muttrade något om falsk marknadsföring.

Och visst, den handlar kanske inte så mycket om slow. Men häromkvällen när jag ändå inte kunde låta bli att fortsätta läsa, insåg jag att den inte är så dum. Här finns en hel del tips och smarta lösningar som är nya för mig.

I boken odlar Fowler i stora konservburkar. Blev jättesugen – mest för att hon hade en så fantastiskt fin fyrkantig burk. Funderade på att fråga på pizzerian, men så sa en kollega att jag borde prata med tidningens restaurang. Och det var inga problem. Fick med mig två fina burkar hem i går och har petat ner dillfrön i den ena. Dessutom har hon som driver restaurangen lovat att spara fler konservkrukor åt mig, så att jag kan göra en lika dan kryddställning som på Nordiska trädgårdar. Härligt!!!