5 maj 2010

Mynta till kissen

Så härligt! En ledig onsdag med solsken från klarblå himmel utsmyckad med några få fluggiga marshmallows. Har grejat med allt möjligt och varit riktigt duktig: gjort en sak i taget och plockat i ordning efter mig innan jag börjat med nästa. Det är vanlgitvis inte min starka sida och brukar få slutet av mina trädgårdsdagar att kännas som rena tortyren.

Kattmynta har varit ett av dagens projekt. Grävde upp plantor ur stenpartiet tidigt i våras, planterade om i små krukor och lät dem bo i växthuset. I dag har jag passade nog grävt ner dem kring Rivas rastgård. Vem vet – hon kanske kommer att ha rena LSD-festen där inne i sommar när blommorna slår ut och börjar dofta.

Som en tjuv om natten

Jag fick mardrömmar av gårdagens inlägg. Drömde att jag gick ett varv i trädgården för att se om tulpanerna hade slagit ut. Allt som fanns kvar var vältuggade stjälktoppar som hade börjat torka ihop. Inga vita papegojtuplaner, inga röda dvärgtulpaner med gul mitt, inga röda liljeblommande, inga vita med fransar. Varendaste knopp borta.

Burr.

Ska gå ut nu, ta ett varv i solskenet och försäkra mig om att det verkligen var en dröm.

(En halvtimma senare: Jodå, alla knoppar kvar.)