16 januari 2011

Kring fruktträden och på tallriken

Det fanns förstås inga penséer i handeln. Kunde inte låta bli att fråga när de skulle få hem blommorna. På ena stället fick jag svaret att de börjar sälja penséer i maj!?! På ett annat ställe hade de tänkt ta hem till den här helgen, men de skulle försöka till nästa helg i stället. Härligt!

Eftersom det senare stället hade försäsongsrea på alla fröer och planteringstillbehör blev det ett antal fröpåsar i stället, bland annat med penséer − svarta "Springtime Black" och vita "April Snow". Så nu ska jag så egna. Räknar inte med att få se dem blomma på länge, men tänker att de kan bli fina att plantera i jordrundlarna kring fruktträden i sommar. Dessutom har jag hört att penséer är ätliga. Det vore roligt att testa i sallader, men då vill jag definitivt inte ha några från plantskolan utan mina egna obesprutade.

Drömmer om penséer

Det regnar och är grått ute. Har legat under täcket ända till nu och gjort en ny fröbeställning. Frågade maken om han kunde tänka sig att följa med till Störrestan och gå i växtaffärer. Blev riktigt förvånad när han sa ja, så nu vrålforsar vattnet i badkaret. Bäst att hoppa i och göra sig i ordning innan han hinner inse vad han har gått med på.

Skulle så väldigt gärna vilja ha penséer. Jag är säkert på tok för tidigt ute, men tänk om det faktiskt skulle råka finnas penséer någonstans. I så fall ska jag vårblinga växthuset lite grann. Passar ju nu när temperaturen har fått hicka.