2 juni 2010

Hallå i holken

Jag börjar lära mig att ta det lite lugnare i trädgården och springer inte längre runt som en hög ettermyra. Nåja, inte jämt i alla fall.

I dag har jag tagit flera långa pauser i arbetet, legat i en solstol och spanat in trädgårdens fågelholkar.

Tror du verkligen att jag tänker flyga ut när du sitter så nära med kameran? Jag är faktiskt en meeees!

Hallå, ungar. Här kommer farsan med käk!

Nähäpp! Jag får visst inte plats ...

En bondböna

Äntligen! Bondbönorna är sådda. Jag har tänkt göra det ett bra tag, men inte kommit till skott.

Egentligen hade jag planerat att så dem direkt på friland, men sen bestämde jag mig ändå för att ge bönorna en start i papperskrukor fyllda med jord och aska.

Hämtade en tidning och fick upp "min" sida. Kunde inte låta bli att göra en egokruka med min bylinebild. Kan ju passa bra med tanke på att det är just en bondböna som bor i krukan.

Dead or alive!

Vem i hela friden är det som rycker upp mina pinnar med råväck ur tulpanrabatterna?

Första gången skyllde jag på maken. Trodde att han av någon anledning hade fått för sig att de var i vägen när han klippte gräset. Men sedan insåg jag hur tokigt det var.

Nu har de på nytt blivit uppryckta ur jorden. Den här gången har de släpats längre bort. Hittade en på terrassen, med ett uppslitet hål mitt på. Någon måste tycka att odören är ljuvligheten själv.

Huvudmisstänkt: grannens katt Sushi.

Matte och husse ska fika hos oss i kväll. Kanske ska göra en bukett av stinkpinnarna och skicka med hem till kissen – tulpanerna är ju näst intill överblommande i alla fall.