28 december 2009

Home made

I somras fick maken syn på en helt underbar arbetsbänk på Ikea. ”Den här skulle du ha som planteringsbord”, sa han. Två sekunder senare kom han på att materialet nog inte var så väderbeständigt. Besvikelse, besvikelse. Som att stjäla smågodis från en treåring!

Jag minns inte om förslaget var helt och hållet hans, men innan vi kom ut på parkeringen hade han lovat att bygga ett planteringsbord åt mig. Som namnsdagspresent.

Min namnsdag var den 31 juli – heter Helene i andranamn, men något planteringsbord har ännu inte byggts. Men om ett par månader ska det börja planteras och då är det tänkt att bänken ska vara färdig. Misstänker att maken börjar få lite småkalla fötter, eftersom jag ägnar tiden fram till byggstarten åt att googla ”planteringsbord” och ”potting bench”. Har plockat lite här och lite där och kokat ihop mitt eget.

I dag har jag gjort mitt livs första ritning. Kan redan se hur jag står där i växthuset och skvätter jord i värmen från vårsolen medan yrvakna små bin surrar in och ut genom vädringsluckorna.