22 april 2017

God kväll


Det har varit väldigt tunt med inlägg från min sida i april. Fortsätter att skylla på böckerna. Sharon Bolton, David Baldacci och Belinda Bauer har hållit mig strängt sysselsatt. Det är inte så lätt när man plötsligt har upptäckt att det trots allt inte är så dumt med deckare och thrillers -- fast allra mest njöt jag av Karin Brunk Holmqvists nya bok Majken minröjare. Så jag skrattade! Så därför får det bli två inlägg på en och samma dag – fast egentligen mest för att det bara är så vansinnigt vackert just nu. Tänk om det kunde vara vår i alla fall två gånger om året.

Bok eller trädgård?


I veckan satte jag upp ett härligt citat på den lilla anslagstavlan utanför min dörr på jobbet.

"Den som har en trädgård
och en boksamling saknar inget"

Ha!

I dag har jag definitivt saknat något, trots både bok och trädgård. Jag hade behövt en klon. En klon av mig själv som hade kunnat ägna sig helhjärtat åt trädgården medan jag borrade mig ner bland dynorna i soffan med Camilla Läckbergs ”Häxan” som kom ut häromdagen. Som jag har längtat efter att få läsa om Erica, Patrik, Martin, Paula och alla de andra i Fjällbacka. Men jag ville ju också greja i trädgården.

Med andra ord har jag läst ett kapitel, rusat ut till växthuset för att vattna, läst ett kapitel, klippt bort alla vissa blommor i vinterträdgården, läst ett kapitel, sått blomman för dagen och fuchsia procumbens, läst ett kapitel, satt sticklingar av tibast, läst ett kapitel … ja, ni fattar.

Har en känsla av att det kommer att fortsätta så även under kvällen. Det är nästan så att jag tycker att det hade varit bättre med en ovädersdag …