![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKDQjJZOee-ljjPgQ3HpfOz_0IweTLnosIq9MhhXmU1Trvba9ik9T38SRzxjIzuOkQDjCZyzDBi93O97I17PLf0iKnpRMLwDn_oiy4qqo5grKUMlJxtUJ87d83T9W_njm3d_bp6-saTPw/s400/20+december+2018+Kan+inte+h%25C3%25A5lla+mig.jpg)
Ledig dag. Gråväder ute. Egentligen hade jag tänkt läsa bok framför brasan hela dagen med endast ett avbrott för hot stone-massage vid lunchtid. Men vad gör man när man vaknar och fingrarna kliar av odlarlust? Jo, man går ut i sin bod, fyller små krukor med jord och slår igång odlingsstationens lysrör. Här kommer året att både sluta och böra med spirande grönska.
Dagens sådd: baby leaf gourmet, basilika, blomman för dagen, dill – como och bouquet, drivhusgurkan vert petit de paris, luktärt royal mix, mangold bright lights, paprikan mini bell mixed, spenat toucan, tomat – tiny tim, tumbling tom red, vilma, whippersnapper och vanliga gula ärter till smörgåspålägg.