21 oktober 2009

En shopaholics bekännelser

Åh, alla dessa underbara fröfirmor. Rara växter, Unwins, Mr Fothergill’s och Runåbergs. För att inte tala om Impecta. Får inte läsa den katalogen på kvällarna. Blir så till mig att jag inte somnar förrän småtimmarna. Rena blomsterporren!

Ska aldrig mer googla fröfirmor klockan fyra på natten när jag inte kan sova. Det kan leda till oanade och minst sagt oplanerade köp. Har snart tillräckligt med fröpåsar för att kunna starta min egen botaniska trädgård. Maken tror att odlingarna ska utökas med fyra kragpalleland. Hm … I mina inre bilder ser det mer ut som sex, eller kanske nio. Jag måste ju få plats med allt.

I fredags kom några fröpåsar och i går kom ytterligare ett gäng. Tror inte att jag väntar hem fler. Men det blir onekligen en hel del jobb i vår. I synnerhet med stockrosor, lupiner, aklejor, vallmo och luktärter. Vet inte hur många sorter av varje jag har frön till – men så är de ju också mina favoriter.

Ser i synnerhet fram emot att få se ”Poppy Himalayan Blue” i blom – en valmo i helt osannolikt blå färg. Fast det blir inte förrän nästnästa sommar, då de behöver en säsong för att växa.