26 september 2015

Fin början på helgen


Helgen, långhelgen, har börjat väldigt bra. I torsdags kväll blev jag utbjuden på middag av tre före detta kollegor och vänner som ville tacka av mig. Jag fick jättefina rosor och en väldigt god måltid på en favoritrestaurang med bästa sällskapet man kan tänka sig. Mysigt!

I går när jag var ledig tog maken semester. Vi satte oss i bilen redan klockan sex och åkte till Öland. Och vilken dag det blev! Rena högsommardagen. Hösten ser inte ut att ha kommit dit och vädret var soligt, näst intill vindstilla och varmt.


Vi började på marknaden i Eriksöre där vi tittade på hantverk.


I Eriksöre besökte vi förstås också pumpahuset och köpte ett par pumor.


Nästa stopp blev Capellagården eftersom det är så mysigt där. Dessutom är jag väldigt förtjust i deras örtte som heter just Capellablandning. Där hittade jag också en riktigt välväxt citronverbena som fick följa med hem. Jag tycker att päronfönstret är väldigt fint.


Jag kunde dock inte bestämma mig när det gäller den sömniga skyltdockan. Jag fick en känsla av ett halvt begravt lik.


Pumpagubbarna vi såg på vägen till Havtornsgården var dock roliga att titta på. Pumpagubbar såg vi över allt, men de här var nog finast.


Havtornsgården lockade med sin goda moussetårta. Den har jag ätit förut, så det blev en favorit i repris.


Med tanke på vädret så började havet locka rejält. Jag hade inte tänkt på att ta med badkläder, men hittade efter mycket letande ett ställe där jag kunde bada ändå. Fast jag sjönk halvvägs ner till knäna i något skrufs från havet som till konsistensen påminde om komocka – och som jag hade trott var stenar … så äckligt! Tur att havet var riktigt ljummet så att jag kunde tvätta av mig ordentligt!

Jakten på badställe gjorde också att vi såg fina sälar som solade sig på stenar nära land. Det tyckte vi var väldigt trevligt.


Långe Erik fick också ett besök. Hit vill jag gärna återvända med kikare någon vår.


Vi tittade inte jättemycket på konst, men den här såg fint ut. Tänk att ha en så stor och fin tavla på gaveln.


Jag tycker fortfarande att Alvaret mest är fult, men det kanske också är vackert på våren. Det måste ju grönska någon gång!


Det här roliga huset var jag bara tvungen att fotografera. Vilka härliga väggar. Som om det har stoppat i sig för mycket och behövde svälla lite.


De här marschallhållarna har jag sett förr. De hade jag gärna velat köpa. Såg de på flera ställen, så de kommer säkert från Öland. Frågan är bara varifrån. Jag hittade dock andra som också var fina och som vi fick med oss hem.

Vi besökte även Paradisverkstan där jag köpte ett vackert ägg – det som ligger framför rosorna på den översta bilden i det här inlägget.


I skymningen började vi tänka på hemfärd. Vi åt lufsa till lunch i Lilla Frö och letade oss fram till Arontorp för kroppkakor till middag.


Där hittade vi ett helt fält med pumpor i skymningen. Men innan vi åkte hem tog vi ytterligare en sväng till Eriksöre för fler pumor och lite mysig stämning. Fast det var inte så mysigt där – mest trängsel och dansbandsmusik.


Desto bättra var det på Capellagården med fin stämning och vackra ljus i både växthus och trädgård.


Capellagården blev vårt sistas stopp. Sedan styrde vi hemåt och kom hem nästan precis vid midnatt.

I dag ska jag ta hand om allt vi fick med oss hem och pynta utomhus. Trevligt, eftersom det ser ut att bli ännu en riktigt fin och härlig dag.