3 november 2013

Ledande linjer

Det här är första gången jag testar ”Fototriss”. Temat den här veckan är ledande linjer. Jag tänkte först bara använda naturliga linjer, men så bestämde jag mig för att blanda naturliga och skapade samt lägga fokus på linjer som leder till hjärtat, linjer som gör mig lycklig.


Det här är gräset som maken för några veckor sedan sådde utanför den blivande vinterträdgården. Gräs som tittar upp ur jorden trots att det snart är vinter.

Det känns som om de här små linjerna vill tala om att våren faktiskt inte är så långt bort – den väntar där på andra sidan snön. Regndropparna förstärker känslan av vår, längtan och lycka.
 
Den här alunroten köpte jag på Öland för några veckor sedan. Den heter Electric. Jag förstår namnet, men hos mig för de kanske inte helt raka linjerna tankarna till kretslopp och omlopp. Till blod.

Det är som om ett hjärta skulle pumpa omkring blod i de där neongula bladen. Och för mig är ju trädgården hemmets hjärta. Blodslinjer som leder till mitt hjärta.Det här är linjer i den blivande vinterträdgården. Linjerna i kanalplasten, linjerna som bildas i panelen och linjerna som stöttar upp bjälkarna.

De här linjerna är ren och skär lycka som symboliserar en längtan som just nu är starkare än den till våren. Längtan efter ljus i en årstid som är allt annat än just ljus.