2 oktober 2013

Nästan som sommar

Vilken fantastiskt fin dag! Vaknade till frost och dimma och en termometer som visade -3,5 grader. Men nästa gång jag vaknade sken solen och dimman hade nästan lyft. Jag gjorde kålpudding och bjöd grannen på andra sidan skogen på lunch. Helst fantastiskt skönt att kunna äta ute i solen i bara en tunn topp. Före lunch hann jag också med ett dopp nere vid bryggan. När jag cyklade ner hade jag bestämt mig för att det definitivt var årets sista, men det var allt lite härligt när jag dök ner under ytan och på bryggan värmde det gott. Fast jag hade nog inte känt mig lika stoisk om jag hade kontrollerat temperaturen före doppet; 8 grader borde vara i svalaste laget.

Eftermiddagen ägnade jag till största delen åt växthuset. Jag har plockat bort alla fula tomater och skördat tomater som jag borde ha plockat för länge sedan. Ingen som har ett riktigt gott recept på ketchup, tomatsås eller tomatmarmelad? Måste ju göra något med dem.

I kväll blev det lite plantering i en av de nya rabatterna medan maken började arbeta med vinterträdgårdens tak, som levererades i morse. När jag var på Öland lade han det mesta av stenläggningen och gången som ska omgärda bygget. Längtar mig tokig tills det är klart. I rabatten grävde jag ner lökar till vit pärlhyacint och satte alunroten Electric samt stjärnflockan Venice ovanpå. Jag tror att det kommer att bli jättefint när de har växt till sig.