28 juni 2014

Bubbel, petunior och kantareller

Jag är helt förstummad. Min champagne har redan börjat bubbla. I går kväll skakade jag på flaskorna eftersom det brukar gå snabbare då och till min stora förvåning pyste de och några kändes riktigt stumma. I dag har batch nummer två, den som fick en gnutta champagnejäst tillsatt, börjat bli runda i botten. Övriga flaskor är också på gång. Det är nästan magiskt. Om en stund ska vi ta hand om sats nummer två som har dragit sedan i onsdags.

Eftersom det inte är något roligt att visa ännu en bild på ett gäng fula flaskor, så har jag fotat penséerbyrån. Fast jag måste jag börja kalla den för petuniabyrån. Jag som egentligen avskyr petunior tycker att det är riktigt fint. Vem vet – nästa sommar kanske jag har petuniaamplar i allsköns färger här hemma … att byta blommor blev tyvärr en nödvändighet eftersom penséerna fick både spinn och mjöldagg. Förstår inte hur det gick till – de brukar ju stå sig finfint ända till september om jag vårdar dem lite grann. Maken har i alla fall tvättat byrån grundligt och jorden är utbytt.

Nu ska jag göra mig en lite frukostomelett med kantarellerna maken plockade i går kväll. De är få och pyttesmå, men vad gör väl det?