8 november 2014

Syltbullar och växtvänner

Lugn och skön morgon i vinterträdgården. Kaminen knakar, solen tittar nästan fram och katten värmer rumpan. Själv mår jag mycket bättre efter att ha stoppat i mig lite medicin.
Jag har haft en fantastisk växtvecka. I måndags fick jag en präktig chiliplanta av Stig. Sorten heter aji llanero. Den ska vara smakrik utan att för den skull vara stark.

I onsdags hade lockfågelns uppfödare med sig rotade sticklingar till en mörkare variant av blyblomma och en fin pepino. Hoppas att den ska trivas här hos mig. Jag har hört att frukterna ska smaka som en blandning mellan päron och melon.

I torsdags kom det ett brev från Lavendia med sticklingar från hennes lila, krusiga passionsblomma. Trots att de fick ligga i vår väldigt kalla brevlåda i åtminstone fyra timmar så ser de små sticklingarna riktigt katiga ut.
Nu ska jag snart gå ut och se om jag vågar klippa lite i vindruvan. Tre fjärdedelar vill jag ta bort och det känns läskigt. Jag har bakat syltbullar på morgonen och ska nog ta med mig en ut till växthuset.