29 mars 2013

Bra början på påsken

Så härligt påsken har börjat. I går var det pubkväll uppåt skogen. Supertrevligt, fast jag trodde nog att det var någon mer än jag på det fullsatta gästgiveriet som skulle komma utklädd till påskkärring. Men den bjuder jag på – jag fick ju klä ut mig och det var huvudsaken :)

Den här dagen började med soligt bubbelbad i en närboende kollegas utomhusjacuzzi och växthuslunch. I eftermiddag har maken och jag förberett så mycket vi har kunnat till vårt bidrag inför morgondagens knytis med påsktapas. En lång tupplur blev det visst också.

Än så länge har jag inte sått något i dag, men nu ska jag ta fram alla fröpåsar som ännu inte sorterats in i pärmar. Känner att jag börjat förlora översikten. Kanske blir det också en kvällsådd innan jag slocknar på nytt. Vi får se.

Det här är gårdagens och onsdagens sådder:

Chili: Large Red Hot Cherry, Hot Apple, Takanotsume, Cascabel, Pasilla Bajio, Fatalii White, Chilhuacle Negro, Cabai Chili Tree, Filius Blue, Mulato, Chilaca, Poblano, Chipotle, Ancho, Early Long Slim Cayenne, Peperone Picante och Red Bitch. (Jag vet att ett par är samma sort i olika stadier – misstag när jag blev frötokig i Mexiko.)

Sallat: Cossallat Crisp Mint och Blonde Marachère, plocksallat, Green Ice och rucola.

Övrigt ätbart: Salladslöken White Lisbon och brysselkålen Falstaff.

Blommigt: Kejsarvindan Split Second, nejlikan China Doll, Japansk lykta, gurkört, lupiner och svartöga.