2 februari 2011

Ny sådd av blå bergvallmo

Si sådär! Nu är fröerna till den blå bergvallmon jag fick av Helén sådda. Jag ordnade med det i förmiddags och i morgon bitti tänker jag ställa champinjonlådan med papperskrukor någonstans där det är lagom svalt. Fast jag har inte kommit på var. Gräva ner i snön verkar inte riktigt lyckat just nu när den smälter så pass. Men kanske i den ouppvärmda boden. I alla fall om jag håller koll så att det inte plötsligt blir en massa minus. Har till i morgon på mig att fundera.

Mer pumpa

I somras odlade jag pumpa för första gången. Fy vilka svulstiga plantor! Innan jag visste ordet av hade jättebläckfisken där ute i landet ringlat i väg in till grannen och slingrat sig upp i ett träd. Pumporna som skulle ha blivit blå, blev spräckligt gröna och inte det minsta vackra.

I höstas fick de ändå ligga på entrédäcket, men när snön låg djup passade jag på att hiva i väg dem rakt ut i en driva. Ni kan gissa hur snyggt det såg ut när det började töa!

Men så för ett litet tag sedan fick jag se att någon hade ätit på ena pumpan, så de fick ligga kvar. Nu finns det bara några få orangefärgade smulor kvar i snön.

Om jag ska odla pumpa i sommar? Definitivt. Jag ska odla mammutpumpa i hopp om att kunna imponera på grannen. Och nu när jag vet att rådjuren smaskar i sig, så har jag ytterligare en anledning att odla.