24 maj 2010

Hur kall ska natten bli?

Funderar på hur kallt det tänker bli framåt småtimmarna. I natt sjönk temperaturen till fem grader. Och då menar jag inne i växthuset. Hur kallt det var ute har jag inte en aning om. Jag hade glömt att nolla termometern i groventrén.

"Det blir nog inte så kallt", säger Klas. "Det är mulet". Men jag tycker att temperaturen sjunker oroväckande snabbt och i revorna som någon tycks ha skurit upp i mulenheten ser jag klarblå himmel med rosa stråk. Det är nog bäst att koppla in frostvakten och att ta in sockerbyttan på entrédäcket.

Hur mina små kronärtskockor ska må där ute under byggplasten vill jag inte ens tänka på. Hoppas att den inte allt för välbrunna hästdyngan som ligger längst ner i kragpallelandet ska skicka upp en gnutta värme till ytan.

En läcker böna

I dag upptäckte jag att första rosenbönan slagit ut. Är definitivt inte värd att belönas med sådan skönhet. Den stackars plantan bor fortfarande i en tidningspapperskruka med knappt en deciliter utarmad jord. Gödning vet den inte vad det är.

Jag hade hoppats på att kunna plantera rosenbönorna dirket i landet, men är rädd att de nog behöver en mellanstation tills järnnätterna är förbi.

Är lite nyfiken på vad som händer om jag i stället för att plantera om då och då låter dem dra i näringslösning. Någon som vet?

Klipp och klippt

Physalisplantan har äntligen fått lämna kontors-
fönstret. Den har bott där sedan i höstas och verkar ha trivst hur bra som helst. Den har till och med blommat en extra omgång.

Nu har den fått flytta till större hink med massor av härlig ny jord samt ett lager gräsklipp.

Beskuren har den också blivit. Rejält. Ska bli intressant att se hur den reagerar nu när den blivit bortskämd och fått flytta ut till kompisarna i växthuset.