21 mars 2014

Nordiska trädgårdar

Finaste monstern, i mitt tycke.
I går var det äntligen dags för Nordiska trädgårdar. Jag gick upp klockan fem för kunna hänga på låset och det var tur för i år tror jag att det tätnade ovanligt tidigt i gångarna och i parkeringshuset var det nästan fullt när kollegan Micke och jag svängde in vid kvart i nio.
 
Den här måste jag nog härma ... ska bara lära mig att svetsa först.
Vi gjorde ett jobb till tidningen på plats, men var främst där som ”privatpersoner”. Det blev en riktigt trevlig dag, men vi slogs precis som förra året av hur mässan krymper och krymper. Och jag tycker inte att den håller samma höga kvalitet som tidigare. Tyvärr!
 
Men det fanns många guldkorn. Bäst var att träffa bloggvänner som jag tidigare bara haft kontakt med i cyberrymden. Så roligt att få se hur dessa människor ser ut på riktigt och att få kramas IRL. Nu blir det ännu roligare med dessa bloggkontakter. 

Helt klart snyggast på hela mässan!
Jag blev riktigt salig när jag plötsligt fick se en mimosabuske på en vagn. Den fick följa med hem och nu doftar det vansinnigt gott i vinterträdgården. Mimosa fanns ofta som snittblomma hos farmor när jag var liten och jag har alltid älskat de gula bollarna och de den där ljuvliga doften.

Ett annat fynd var en rostig obelisk som jag hittade när jag nästan hade gett upp hoppet och det var dags att åka hem. Men … i sista montern stod precis en sådan som jag letade efter. Den ska genast tas i bruk till klätterpelargonerna som nu har väntat på omplantering ett bra tag.
 
Bilderna är tagna av Mikael Svensson.