1 maj 2013

Onaturligt outtröttlig

Ibland har jag ingen energi. Och ibland tar energin slut en bra stund innan jag ens kommer på tanken att börja plocka in och göra i ordning efter mig i odlarstöket. I dag har det varit tvärtom. Jag har haft hur mycket energi som helst och jag förstår verkligen inte varifrån den kom. För så kändes det verkligen inte i morse när jag försökte förmå mig själv att lämna sängen och dra på mig short och fleecetröja.

Jag har sått bönor – limka, borlotti, yin yang, sojabönan fiskeby och ärterna alderman och sugar snap. Sedan blev det sådd av flera sorters gurka, svartkål och sallat. Dessutom har jag satt jordgubbsplantor i krukor, tagit itu med pelargoner och fuchsior som behöver komma ut, skolat om min tomatillo, skolat om tomater till mamma och en arbetskamrat, fixat upp-och-ner-tomater samt satt gurkört i kruka. Jag passade också på att sätta ut några dahlior – mer om det en annan dag – och så röjde jag mer än jag behövde och diskade krukor. Jag borde vara alldeles slut, men känner mig lite som en duracell-kanin.

Nu har jag bara en endaste sak kvar att göra i dag förutom att äta middag och det är något som jag definitivt inte ser fram emot och som jag borde ha gjort för en månad sedan – dags att ta itu med deklarationen. Suck, stön och elände!