11 oktober 2014

Tänder lyktor i skymningen

I morse åkte jag in till byn för att handla bröd. I kön träffade jag en bekant från barndomen – våra pappor hade en gemensam fiskdamm med foreller i strömmen när vi växte upp. Hon berättade hur som helst att hennes föräldrar fortfarande badar, så då var det förstås kört. Sjön var så blå och det var som om den vinkade till mig. Fast nu luktar vattnet inte så gott längre. Det är nästan lite eau de slussport efter blåsten som varit. Men maken bedyrade att jag doftade schampo när jag kom tillbaka, så jag hoppas att det stämmer.

Egentligen hade jag tänkt greja lite i trädgården, men jag visste inte riktigt med vad så jag har egentligen bara varit i trädgården medan maken har snickrat en vedlår till vinterträdgården. Jag hejdade honom precis när han skulle börja måla – att måla saker är inte vår starka sida. Jag förslog att vi skulle lämna in den för sprutmålning och han var inte det minsta svårövertalad.

Nu i kväll hänger jag lyktor i träden och tänder ljus i näckrostunna och fågelbad. Jag tycker om att tillverka lyktor av glasburkar och i sommar har det blivit ytterligare ett antal. Tyvärr blir de inte använda sommartid på grund av ljuset, men nu är det härligt tända i skymningen. Av någon märklig anledning blir det nästan bara när vi ska ha gäster och det är ju lite tokigt – klart att man ska tända lyktor för sig själv också!