29 juni 2010

Nu är det sommar!

Vilken eftermiddag! Tog ut lite komptid och var hemma redan vid fyra. Hade inte alls tänkt bada. Jag har inte riktigt trott på maken när han säger att det är skönt i vattnet. Men plötsligt hade jag fått på mig bikinin och stoppat termometern i badrocken. Och det var verkligen ljummet i vattnet. 23 grader vid bryggan. Fantastiskt!

När jag kom hem gick jag en runda i trädgården och mumsade i mig allt trevligt jag hittade: fem jordgubbar, två sockerärter, en solvarm gurka och en liten vildtomat. Tänk – nu är det verkligen sommar på riktigt.

En planta på kontoret

I söndags skrev jag ett inlägg på Facebook. Bland annat om myskmadra.

I morse hittade jag en stor tuva på skrivbordet. Hade först lite svårt att se vad det stod på lappen, men sen såg jag att plantan var från Maggan en våning ner.


Tusen tack! Tänk så glad man kan bli av att komma till jobbet.

Min stora pojke

Det riktigt knakar i tomathoarna. Första tomaterna har redan börjat skifta i färg och lyser nu som små trafikljus mitt emellan grönt och rött.

Min biff-
tomat "Big Boy" har fått sina första kart.


Och vilka kart! Det syns redan att de satsar på storslaget. Lite annorlunda i skalet är de också – mattare än "vanliga tomater". Det är likadant med plantan från fröerna jag köpte på Teneriffa i höstas.

Tänk om de verkligen blir ett halvt kilo tunga. Undrar om plantan orkar med sådana biffar!?!