31 januari 2011

Snatta hibiskus?

Om inte allt för länge går jag omkring på den här stranden. Längtar nästan ihjäl mig. Men jag ska inte bara bada, gluffa i mig god mat och läsa böcker i skuggan. Jag ska självklart "snatta" fröskidor också. Allra helst vill jag komma åt hotellets fantastiskt fina och godisrosa hibiskusblommor. Men jag vet inte hur jag ska gå till väga. Är det någon som har något tips på hur jag får med mig en överlevande stickling hem? Om jag vågar så ska jag fråga om jag får köpa en planta att ta med mig − jag vet ju att hotellet har egen uppdrivning av buskar.

Tack Helén!!!

I dag var det lycka att komma hem och få se vad brevbäraren hade haft med sig − ett brev med fröer från Helén som har bloggen ”Tankar om och från min trädgård”.

Hon läste mitt inlägg om bergvallmo förra veckan och bestämde sig för att hjälpa mig att lyckas med plantorna. Förutom ett lycka till-meddelande innehöll kuvertet i brevlådan fyra påsar med fröer till blå bergvallmo ”Lingholm”, lila bergvallmo ”Hensol Violet”, vit bergvallmo ”Alba” och den ettåriga vallmon Papaver somniferum. Nu måste jag verkligen lyckas. Ska göra precis som Helén gör – hon har massor av bra såtips på sin blogg.

Helén – tusen tusen tack! Du skulle bara veta hur glad jag blev!!!