15 april 2010

Superhjälten griper in

Min lediga onsdag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, även om den trots allt slutade bra. Jag skulle vara pigg och glad och njuta i solskenet, men vaknade alldeles matt. Tänkte att det nog blir bra om jag sätter igång med något utomhus.

Väl där satt jag mest på en stol och glodde. Kunde inte låta bli att fundera på om odling verkligen är roligt. Till slut tog jag mig i kragen och rev innerväxthuset. Det är för skrymmande. Behöver få plats med en växthustunnel till. När nedmonteringen var avklarad och nästan hälften av sådderna dansade disco ute i vinden blev jag trött. Tog lunch. Somnade. Och vaknade inte förrän halv fem.

Som tur var kom Superhjälten hem och sa: ”Jag snickrar ihop ett bord till tunneln.”

När bordet var färdigt en kvart senare satte han ihop växthustunneln, skruvade fast kolvarna till växthusets vädringsautomatik och fixade vattentillförseln som varit avstängd under vintern – underbart med rinnande vatten igen. När han dessutom lagade middag kände jag mig oerhört bortskämd och lyckligt lottad.

Vid halv åttatiden var alla plantor där de ska vara, växthusgolvet dammsuget och ordningen återställd – och bäst av allt: pigg och glad igen.