30 maj 2013

Tenta i stället för trädgård

Före
I dag har jag inte alls ägnat mig åt trädgård. I stället har jag skrivit en tenta. Jag började läsa digital bildbehandling vid Högskolan i Jönköping efter nyår och i kväll var det dags för första tentan.

Så fort jag kom hem från jobbet rusade jag ut i trädgården och tog en bild på min lockfågel – det var det första motiv jag kom på – jag var ju tvungen att ha något att jobba med och tanken var att bilden skulle kommunicera någonting. Sedan bildredigerade jag och skrev dokumentation i ett par timmar. Strax efter sju skickade jag in bilderna och den nästan fem sidor långa dokumentationen. Och fantastiskt nog så fick jag alldeles nyss svar om att jag är godkänd. Med kommentarer på just det jag har gjort. Snacka om fantastiska lärare!

 
Efter
Jag brukar ju ta rätt varma, färgglada och positiva bilder, så för att utvecklas bestämde jag mig för att försöka tänka tvärtom och få bilden att framstå som lite orolig, som om något obehagligt just ska inträffa. Jane Kruuse af Verchou, konstnären som har gjort fågeln, kallade den lockfågel när den stod på hennes grindstolpe och lockade till sig trevliga gäster. Nu när den bor på mitt brunnslock försökte jag tänka att fågeln i stället bor hemma hos en riktigt ensam människa som desperat längtar efter att någon ska vilja hälsa på. Tydligen lyckades jag, även om maken mest tyckte att bilden föreställer en trolsk sensommarkväll.

Nu blev jag väldigt taggad att ta itu med resten av kursen. Fler regniga dagar, please ;)