24 oktober 2009

Nytta och nöje


i
i
i
i
i
i
ii
i
i
i i
i
i
i
i
i

i
i
Och så kan man ju förena nytta med nöje. Intervjuade en äldre dam häromdagen. Hon hade ett speciellt våffelrecept som hon fick av sin hemhjälp på 1950-talet. Annorlunda våffelrecept utan vare sig ägg eller grädde, men med kokmarsan. Supergoda. Hoppas att temeraturen i växthuset gynnades av våffelbaket. Slipper i alla fall os inne i huset.

Rötterna på rätt ställe

Nu är rötterna äntligen på rätt ställe. Tre krukor med "mini-amaryllis". Hoppas nu bara att de inte tog skada av det lååånga badet. Vore trevligt om de kunde tänka sig att samarbeta med tomten och börja blomma till jul.

Bortglömda i badet

Jag känner mig som en dålig lökmatte. Blominspektionen borde genast ringa på dörren och placera amaryllislökarna i ett tryggare hem där de kan få lite mer TLC.

Tolv timmar skulle de suga vatten. Men jag var så trött på kvällen att jag inte orkade ta i tu med planteringen. Kvällen efter också. I går morse tog jag bort vattnet och lade lökarna i diskhon i groventrén. Nu ligger de där och känner sig övergivna.

Men nu är det lördagsmorgon och jag är pigg. (Nåja, så pigg som man kan vara när man just väckts av en högljutt jamande och kelsjuk katt med regnvåt päls.) Nu finns inga ursäkter längre. Ska genast ta med dem ut i växthuset och stoppa ner dem i lite jord.