3 oktober 2010

Packar ihop

De senaste veckorna har jag så smått börjat packa ihop mitt växthusliv för säsongen. Lite pö om pö. I dag började det kännas på riktigt. Krukväxterna fick flytta tillbaka in i huset och flera tomatplantor lades i skottkärran och rullade i väg till komposten ute i skogsdungen.

Det är en aning vemodigt, men också lite skönt. Kanske är det så att ett uppehåll behövs för att det ska kunna klia så där härligt i de gröna fingrarna till våren. Under "lågsäsongen" kommer jag att dra ner på bloggandet också. Det finns ju inte så mycket grönt att skriva om. Fast det kommer säkert att bli en del ändå, om jag känner mig själv rätt.

I dag avslutades röjandet med att grillen åkte fram. Härligt att äta hamburgare (Lindas special med dressing, ost, tomat, ananas och potatismos − det gäller att gapa stooort) i växthuset och att njuta av höstsolen som fortfarande känns så varm innanför glaset.

Tjuvstartar tomaterna

I våras fick min kollega en riktigt tidig skörd med tomater, efter att ha övervintrat en planta. Nu måste förstås jag också försöka. Jag har tagit sticklingar av Gardener's Delight och Supersweet 100.

Vilma har jag grävt upp med rötterna och satt i en annan kruka - enligt fröpåsen ska hon gå att ha inomhus året om. Hoppas, hoppas!!! Annorlunda krukväxter är det i varje fall.