13 november 2013

Helt ny fotoutmaning

Jag är egentligen nybörjare på fotoutmaningar, men så fort jag testade min första utmaning var jag fast. Det är så roligt att få ta en bild som jag inte själv bestämmer över helt och hållet – en bild där någon annan har bestämt ett tema och där jag måste klura ut hur jag ska bildsätta just det temat. Och trots att jag är nybörjare så är jag jättesugen på att själv hålla i en fotoutmaning och få hitta på egna teman. Jag kallar utmaningen ”Underbara onsdag” och den börjar i dag. Hoppas du vill vara med!

Utmaningens första tema är ”Längtan” och du får tolka det precis som du vill.

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är: ”Före solen”.

Underbara onsdag

Jag lägger ut en bild på ett glas med min fläderchampagne till det här första temat på ”Underbara onsdag”. För det är verkligen längtan. I alla fall för mig.

Jag lyckades precis knipa de sista blommorna på en grannes buske innan de bestämde sig för att vissna och har nu några flaskor med skumpa i kylskåpet. Jag är väldigt glad att jag bestämde mig för att använda plastflaskor, för de är som tickande bomber. De jäser och blir allt mer kolsyrade.

Hur starka de är har jag inte en aning om. Knappt alls, kanske, eller rätt så. För min del får de gärna vara rätt svaga – kolsyrad saft vore helt okej. Men jag känner att de blir allt torrare i smaken. Har en provflaska som jag öppnar då och då för att kontrollera smaken och innehållet är så fantastiskt gott att spricker upp i ett stort leende – jag som knappt dricker alkohol i vanliga fall och för det mesta tycker att ”vanlig” champagne smakar konstigt.

Jag längtar mig tokig till advent och jul då jag har tänkt att champagnen ska börja serveras. Nästa år kommer jag att börja safta så fort flädern slår ut och se till att jag har ett festligt lager till höstens och vinterns fester – tänk bara så roligt det vore att ge bort flaskor med hemgjord champagne.

http://krukmakerskan.blogspot.se/2013/11/helt-ny-fotoutmaning.html