5 juni 2013

Köttfärslimpa på magen

Den här dagen har varit … intressant.

Halv elva skulle jag få fikabesök av Jane som är ”mamma” till min lockfågel. Jag hade tänkt baka bröd och bjuda på som frukost. Vaknade till min fasa klockan tio av att sopbilen backade in mot huset. Men jag hann. Var duschad, färdigbakad (scones) och fönad en halvtimma senare. Fick lite extratid också eftersom stackars Jane inte hittade ut ur byn och var tvungen att uppsöka turistbyrån två gånger innan hon ringde för att bli lotsad.

Hon åkte hem fem i ett. Grannen skulle komma halv två på mer fika. Jag rejsade in till byn för att handla en dagens och slog mig ner i skuggan i dungen kvart över ett. Bordet där hade visst hamnat lite dumt med resultatet att jag en halv sekund senare låg på rygg i gräset med köttfärslimpa på magen och benen delvis täckta med sås och dressing. Majskorn och champinjonbitar ramlade ner på golvet när jag gick in för att sanera mig och stoppa klänningen i tvättmaskinen. Som tur var hade jag endast tagit hälften av maten och fick någorlunda såsbefriad en andra chans till lunch.

Resten av dagen var lugnare och bjöd bland annat på en oväntad glassutflykt tillsammans med grannen, en gemensam vän samt grannens trevliga kusin och ett helt koppel med barn. Mitt hjärta bankar inte längre i 180 knyck, men någon bild blir det inte. Gjorde ett tappert försök, men måste ha kommit åt någon knapp på kameran – allt blir suddigt. Går och lägger mig tillsammans med bruksanvisningen och hoppas på en god natt och en lugnare morgondag.