9 januari 2014

Blir det vinter nu?

Bild: 20 februari 2011.
Jag är lite fundersam. Tydligen ska det bli riktigt kallt nu och det är nog en del som behöver ses över.

Näckrosen bor i växthuset sedan en vecka, men sjunker temperaturen till tio minus så fryser vattnet snabbt. Kanske dags att ta in näckrosen i boden för vintern? Samtidigt kan jag passa på att ta in alla mina krukor med cyklamen som trivs så bra där ute i växthuset.

Dessutom måste jag komma ihåg krukan med tulpanlökar. Den står i den isolerade boden och mår nog inte så bra av alltför många minusgrader. När jag ändå bökar så ska jag nog höja temperaturen i blomboden så att det inte blir på tok för kallt – misstänker att systemet är lite väl trögt i riktig kyla för den låga temperatur som just nu är inställd på termostaten.

Och sen är det vinterträdgården. Hur kommer den att reagera? Ska nog vara försiktig med att dra ner värmen alltför mycket och testa mig fram. Det är säkert inga problem, men jag bär nog in min stora fina chili i vardagsrummet utifall att temperaturen skulle få för sig att störtdyka någon natt.

När det gäller trädgården så är jag kluven. För otäckingars skull – det vill säga mördarsniglar (som vi tack och lov inte har drabbats av än), fästingar och getingar vill jag ha barmark och riktigt kallt. Men för mina växters skull vill jag ha ett rejält täcke med snö innan kylan sätter in på allvar.

Vad gör ni för förberedelser i trädgård och växthus nu när kylan är i antågande?