9 maj 2015

Mer blommor och grönt

Dagen började med ett besök hos plantskolan i skogen. Det var så härligt att gå i havet av blommor och insupa den fantastiska doften. Jag fick med mig ett den här fina mårbackapelargonen (någon som vet vad den heter? Plantskolan påstod i alla fall att det var en mårbackasort även om det mer ser ut som en rosenknoppspelargon), en heliotrop, en lobeliaampel och en söt fuchsia vid namn ernie.

På vägen hem tittade vi in hos en kompis. Efter att ha gosat en bra stund med hennes kaninungar fick jag med mig några plantor vita smultron hem.

I eftermiddag fick vår Nero komma ut i voljären för första gången den här säsongen. Jag jag satt ut purjolök i landet och grävt ner smultronplantorna. Dessutom har de köpta växterna fått nya krukor, ogräs har rensats och årets första flugsnappare har siktats. Tyvärr upptäckte jag att en av mina pioner har drabbats av piongråmögel. Måste ta itu med det i morgon och vädret tillåter.

I kväll blir det favorit i repris från i torsdags. Grillat med sparris och ramslökssmör. Mmm … hoppas bara att vi hinner innan regnet. Dagen har varit solig och vindstilla, men nu börjar det se riktigt mörkt ut i kanterna.

9 kommentarer:

lavendia sa...

Visste inte att det fanns olika mårbackapelargoner, men plantskolan borde ju veta.
Så gulligt med små kaninungar. Fin goja. Och godis mat. Det verkar inte synd om dig. / Britt

Helena sa...

Håller med dig! Det där ser mer ut som en rosenpelargon än en mårbacka. Både färgmässigt och kronbladen ser annorlunda ut. Önskar dig en fin lördag!

Lotta sa...

Ser smaskigt ut! Var har du plockat ramslöken? Omberg?Jag plockade en gång,säkert 4 veckor sen, men sen har jag inte hunnit fler gånger! Här regnar det nu! Vi hörs! /Lotta

Evas Kvarnaro sa...

Vilken vacker Nero, så skönt för honom att få komma ut . . .
Oj vad du pysslar, så trevligt.
Må väl/ Eva

Pernilla sa...

Vad lyxigt och gott med ramslökssmör!
Jag undrar vilken slags jord du rekommenderar till tomatplantor samt chili? Jag har läst olika råd på olika forum och blir inte riktigt klok på vad som är bäst.
Hälsn Pernilla

Anita sa...

Hm, ska det där var en Mårbacka. Tycker som du att den ser ut som en rosenknopp.

Sparrisen ser så läcker uta att det vattnas i munnen. Hoppas ni hann grilla innan regnet. Här kom det inte förrän inatt och nu vräker det ner. Liknar lite risfält här också.

Ha en fin vecka!

Kram Anita

Charlotta sa...

Mysigt att ha voljär i trädgården. Måste vara mycket uppskattat av fågeln att få frisk luft. :)
Ha det gott!

Zäta sa...

Grattis!
Vita smultron är ju såååå goda!

Pernilla sa...

Tack Linda!
Jag tror jag provar rosjord till mina chilisar - vilken lyx att ha tillgång till champinjonjord.