11 maj 2015

Knipsar paprikablommor

Ibland tycker jag att paprikaplantorna är för ivriga med att blomma, de sätter ju i gång medan de fortfarande är små. Har därför varit ute i växthuset och knipsat av alla blommor och knoppar. Hur gör ni? Jag vill ju ha en stor planta som ger mycket frukt.

10 kommentarer:

lavendia sa...

Hu, det skulle jag inte kunna med. Men du har ju rätt, jag vågar bara inte. Tänk om det inte ens blir dom det skulle bli av just de avknipsade./ Britt

Meta sa...

Så gör man ju på pelargonerna när de är små så inte vet jag om paprikan har samma beteende.Hoppas allt går bra och du får som du vill, en stor planta.
Kram Meta

Gunborg Uhno sa...

Tror du gör helt rätt.Du kommer säkert få en fin planta med många paprikor.
Kram

lavendia sa...

Italiens blåstjärna är en lök, ja. Som hoppade ner i min ficka. / Britt

Zäta sa...

Jag tror också du gör rätt.
I och för sig tycker jag plantorna brukar vara bra på att släppa knopparna själva om de inte är beredda på att ge frukt, men en liten planta kan ju vara beredd att ge bara en enda frukt och satsar helhjärtat på den, medan vi som odlare skulle uppskatta några fler.

Rost och rädisor sa...

Låter logiskt men jag har inte provat.
Allt gott
Anette

Charlotta sa...

En fördel med att göra som du gör är att du får ett otroligt vackert stilleben som fotomotiv. :))
Hoppas dina paprikaplantor belönar dig för ditt flit!

Anita sa...

Så gör jag med mina chiliplantor, knipsar blommor för glatta livet. Men jag brukar lägga av i slutet av april. Men å andra sidan sår jag ju chilin väldigt tidigt.

Såg din kommentar hos mig om glansmalvorna. Log glatt för mina uppför sig likadant. Jag var tvungen att skola om dom. I år ska jag sätta plantorna tätt, tätt i en grupp i Månskenslandet. Sedan ska jag klippa dom i olika nivåer. Dom är ju så tåliga att man kan experimentera lite.

En annan sak. Ditt inlägg om nässelsoppa gjorde mig så sugen att jag var ut och plockade nässlor igår och gjorde en underbart god soppa. Med inslag av chili förstås ;)

Ha en fin dag!

Kram Anita

Lotta sa...

Hej, drt är öppet alla dagar i Erlunda. Ha det gott! /Lotta

Evas Kvarnaro sa...

Har aldrig prövat odla paprika, tyvärr.
Men älskar att äta dem, hi hi . . .
Så otroligt vackra blommorna är . . .
Lycka till/ Eva